De Boer zet streep door Oranje-droom Robben: Misschien voor het WK in Qatar

De Boer zet streep door Oranje-droom Robben: "Misschien voor het WK in Qatar"

10-05-2021 13:32 Laatste update: 18:53
241

Frank de Boer werkt vooralsnog niet mee aan de droom van Arjen Robben. De 37-jarige aanvaller is geen optie voor het EK, maakt de bondscoach van het Nederlands elftal duidelijk.

Enkele dagen geleden was het nog ondenkbaar, maar na zijn overtuigende optreden tijdens FC Emmen - FC Groningen is de EK-vraag opeens actueel. Zelf gooide Robben olie op het vuur door zichzelf openlijk te kandideren voor Oranje.

"Ik ben superblij om te zien dat hij weer speelt. Na zoveel tegenslag kon hij nu echt belangrijk zijn", wordt De Boer een dag na de 0-4 zege van Groningen in Emmen geciteerd door De Telegraaf. Robben gaf twee fraaie assists. "Aan zijn reactie na de doelpunten zag ik hoeveel hij er mee bezig was."

"Ik begrijp dat er kritiek is op spelers die niet altijd spelen bij hun club, maar wel worden opgeroepen voor het Nederlands elftal", vervolgt De Boer. "Maar de laatste keer dat Robben negentig minuten heeft gespeeld, is meer dan twee jaar geleden. Nu na zo'n wedstrijd is het allemaal hartstikke leuk, maar je moet het wel in het juiste perspectief blijven zien."

EK-deelname is dan ook ver weg voor Robben, verduidelijkt De Boer. "Zeg nooit nooit, maar op dit moment sluit ik het uit. Misschien voor het WK in Qatar."

'Dan kom ik'
Robben zei in Emmen open te staan voor een belletje van De Boer. "Dan kom ik", liet hij weten. "Toen ik afgelopen zomer hiermee begon was dat (het EK, red.) wel iets uit mijn stoutste dromen. Eerst maar realistisch blijven en kijken hoe het de komende weken gaat. Daarna zien we verder."

Op 10 oktober 2017 speelde Robben zijn laatste interland. Hij maakte die dag beide doelpunten tijdens de met 2–0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Zweden. Hij maakte de WK's van 2006, 2010 en 2014 en EK's van 2004, 2008 en 2012 mee.

No Poll