Robben-comeback ook nieuws in Zweden: 'We kregen allemaal meer vertrouwen'

Robben-comeback ook nieuws in Zweden: 'We kregen allemaal meer vertrouwen'

10-05-2021 15:57
38

De Eredivisie-rentree van Arjen Robben is ook in Zweden nieuws. Fotbollskanalen heeft na FC Emmen-FC Groningen contact gezocht met Ramon Pascal Lundqvist, die vol lof is over zijn ervaren teamgenoot.

Robben moest maandenlang toekijken, maar is inmiddels weer fit. De 96-voudig Oranje-international speelde zondag tachtig minuten mee in Emmen en was goed voor twee assists. Lundqvist verliet tegelijk met Robben het veld en steekt de loftrompet. "Het was een enorme boost voor ons dat hij in de basis stond. Je kon duidelijk zien dat we met meer zelfvertrouwen speelden", vertelt Lundqvist. "Hij blijft een monsterlijke speler, het niveau ligt duidelijk hoger als hij meedoet."

De Zweedse middenvelder heeft meegeleefd met Robben, die na de eerste competitiewedstrijd tegen PSV een flinke pas op de plaats moest maken, maar zich tóch weer teruggeknokt heeft. "Hij is extreem professioneel, een voorbeeld op alle gebieden", aldus Lundqvist. "Hij doet nog steeds zijn oefeningen in het krachthonk en is altijd honderd procent gefocust. Hij legt de lat tijdens de trainingen en geeft iedereen motivatie om harder te werken."

Dat Robben na afloop moest vechten tegen de tranen, verbaast Lundqvist allerminst. "Hij heeft hier het hele jaar voor gevochten, zo hard gewerkt om weer terug te komen. Dit betekent heel veel voor hem."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie