De middag van Robben: 'Hij gebaarde steeds: invallers moesten 10 minuten wachten'

De middag van Robben: 'Hij gebaarde steeds: invallers moesten 10 minuten wachten'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 14:43ma 10-05-2021 om 14:43

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 14:46ma 10-05-2021 om 14:46

NOS-commentator Jeroen Grueter heeft zondagmiddag genoten van de glansrol van Arjen Robben tijdens FC Emmen-FC Groningen. De 37-jarige Eredivisie-herintreder speelde als herboren aan de Oude Meerdijk, maakte bijna de negentig minuten vol en gaf twee assists: alles klopte, stelt Grueter één dag na dato vast.

De voorpret begon op zondagochtend, toen hij de naam van Robben plotseling op het wedstrijdformulier zag staan. "Ik kon het eigenlijk niet geloven", aldus Grueter in de Voetbalpodcast van de NOS. "Want je gaat er niet van uit dat Arjen Robben gaat spelen op kunstgras in Emmen, na alles wat hem overkomen is dit seizoen."

Tijdens de warming-up werd al duidelijk dat het een bijzondere zondagmiddag kon worden in Emmen. "Er was een uitstekende discjockey, die voelde precies aan wat hij moest doen. Die startte Live is Life in, van Opus (waarna Robben een balletje ging trappen met een ballenjongen van de thuisploeg, red.). Robben registreerde dat ook, hij zei: ja, dat doe ik altijd, een beetje goochelen met de bal. Maar dit gaf het wel weer extra dimensie natuurlijk. Even lekker één-tweetjes maken met de ballenjongen... Ja, dat doet hij natuurlijk ook fantastisch, hij snapt wat zijn profiel en zijn status is."

Nadat de wedstrijd begon, dartelde Robben weer als vanouds over het veld. De routinier kon er maar geen genoeg van krijgen en maakte uiteindelijk in minuut tachtig plaats voor Jörgen Strand Larsen. "Hij zou er eerder af gaan, maar steeds gebaarde hij. Want er stonden al twee spelers te wachten om erin te komen: die hebben volgens mij wel tien minuten langs de kant gestaan..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws