Robben kondigt 'beslissing' aan na glansrol bij Groningen: 'Nu is het makkelijk'

Robben kondigt 'beslissing' aan na glansrol bij Groningen: 'Nu is het makkelijk'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 15:51zo 09-05-2021 om 15:51

Laatste update: zondag 9 mei 2021 om 15:55zo 09-05-2021 om 15:55

Arjen Robben gaat na afloop van het seizoen bepalen of hij nog een jaar door wil. Dat laat de 37-jarige aanvaller van FC Groningen weten na zijn overtuigende optreden tegen FC Emmen.

Robben gaf twee assists, was na afloop in tranen én stelde zichzelf kandidaat voor het EK met Oranje. Het geeft aanleiding om te denken dat de 96-voudig international er misschien nog wel een jaar aan vast wil plakken. "Daar ga ik een beslissing over nemen als het seizoen voorbij is", laat hij weten aan de NOS.

"Nu is het makkelijk, als je in een flow zit. Maar ik heb ook heel lang in een andere gemoedstoestand gezeten. Dan is het wat minder gezellig", erkent Robben. "Ergens in de vakantie ga ik nadenken. Het wordt een weloverwogen keuze."

Kunstgras
Robben beëindigde zijn loopbaan in 2019 bij Bayern München en maakte vorig jaar verrassend bekend terug te keren bij FC Groningen. Sindsdien speelde hij door aanhoudend blessureleed slechts vijf wedstrijden. Tegen FC Emmen voetbalde hij voor het eerst op kunstgras. "Aan het begin van het seizoen wilde ik deze wedstrijd waarschijnlijk overslaan, maar je zit zó dicht op het einde. Dan wil je erbij zijn, zelfs als het op straat was geweest."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws