Van Marwijk adviseert De Boer: 'Dan zou ik er toch serieus over na gaan denken'

Van Marwijk adviseert De Boer: 'Dan zou ik er toch serieus over na gaan denken'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 21:52ma 10-05-2021 om 21:52

Bert van Marwijk adviseert Frank de Boer om de open sollicitatie van Arjen Robben nog eens goed te overwegen. De voormalig bondscoach, die met de Bedummer in de gelederen de WK-finale van 2010 haalde, denkt dat de aanvaller van FC Groningen een belangrijke rol kan spelen op het EK.

Na de eclatante 4-0 overwinning van FC Groningen op FC Emmen was een terugkeer van Robben bij het Nederlands elftal het gesprek van de dag. De vleugelaanvaller zelf gaf aan open te staan voor een belletje van bondscoach Frank de Boer en ook Van Marwijk zou het niet gek vinden. "Hij heeft ervaring op grote toernooien en heeft bewezen een speler te zijn die het verschil kan maken", zegt hij tegen De Telegraaf. "Daar heb je er niet zo veel van."

De bondscoach liet maandag in dezelfde krant optekenen dat hij de kans op een snelle rentree van Robben uitsluit. "Maar als Arjen fit blijft en de resterende twee competitiewedstrijden speelt en wellicht ook nog twee in de play-offs, dan zou ik er toch serieus over nadenken", brengt Van Marwijk daar tegenin. "Ook omdat je drie extra spelers kunt meenemen naar het EK en in wedstrijden vijf wissels kunt doen, zodat je ook met een wissel enig risico kan nemen."

Toch zou de Limburger het begrijpen als De Boer er definitief niet voor kiest. "Frank zal de afweging moeten maken of hij voor die positie voldoende mogelijkheden heeft. Op basis van wat Arjen tot nu toe heeft laten zien, snap ik als Frank er niet voor kiest. Maar al met al zou ik de deur nog niet definitief sluiten en de mogelijkheid houden om hem in een later stadium alsnog aan de selectie toe te voegen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws