De Mos ziet liever Babel dan Robben bij Oranje: Begin er nou niet aan

De Mos ziet liever Babel dan Robben bij Oranje: "Begin er nou niet aan"

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 17:36ma 10-05-2021 om 17:36

Arjen Robben liet zelf weten dat hij nog steeds beschikbaar was, indien nodig, maar zal niet opgeroepen worden voor het EK van komende zomer: bondscoach Frank de Boer heeft maandag laten weten dat een rentree in Oranje 'niet aan de orde is'. Volgens Aad de Mos is het beter voor iedereen als Robben niet terugkeert in de nationale ploeg.

"Nee, niet meenemen", is de bondige reactie van de 74-jarige Hagenaar in het Algemeen Dagblad-item Panenka. Volgens De Mos zou een nieuwe oproep van Robben 'elke dag ellende' met zich meebrengen. "Elke dag persconferenties, wel of niet kunnen trainen... Ik heb vanmorgen (maandag, red.) op de radio gehoord: hij weet niet of hij donderdag kan spelen. Dus begin er nou niet aan, want het gaat ten koste van de selectie. Het is nu al een FC Robben in plaats van FC Groningen."

De drie jaar jongere Ryan Babel zou volgens De Mos meer toegevoegde waarde hebben dan de 37-jarige Robben, laat de analist desgevraagd weten. "Natuurlijk. Babel zorgt ervoor dat er in ieder geval scherp getraind gaat worden. Bij hem (Robben, red.) weet je niet of er getraind gaat worden, er zijn altijd twijfels."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws