'Nederlands' Fulham verliest weer en is derde Premier League-degradant

'Nederlands' Fulham verliest weer en is derde Premier League-degradant

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 23:08ma 10-05-2021 om 23:08

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 23:10ma 10-05-2021 om 23:10

Het Fulham van Kenny Tete en Terence Kongolo speelt volgend seizoen in de Championship. The Cottagers verloren maandagavond met 0-2 van Burnley en kunnen degradatie daardoor niet meer ontlopen.

Tete was basisspeler aan Londense zijde, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg in de rust al tegen twee tegentreffers was aangelopen. Ashley Westwood en Chris Wood scoorden voor Burnley en die ploeg wist die marge in de tweede helft in stand te houden, waardoor de degradatie voor Fulham definitief een feit was. De bespelers van Craven Cottage promoveerde vorig jaar nog naar het hoogste niveau.

De twee Nederlanders konden dit seizoen weinig brengen om degradatie te voorkomen. Tete, die afgelopen zomer overgenomen werd van Olympique Lyon, speelde in zestien Premier League-wedstrijden vanaf het begin mee. Kongolo had door blessureleed een nog kleinere bijdrage: hij kwam in slechts twee officiele duels in actie.

Door de degradatie van Fulham zijn alle drie de ploegen die volgend seizoen een treetje lager spelen al bekend. Eerder moesten ook West Bromwich Albion en Sheffield United de strijd al staken. Hun plaatsen worden ingenomen door Norwich City en Watford, die rechtstreeks promoveren vanuit het Championship. Het derde ticket is voor Brentford, Swansea, Barnsley of Bournemouth. Zij spelen play-offs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws