The Telegraph: Klopp (Liverpool) en De Boer (Oranje) op ramkoers over Van Dijk

The Telegraph: Klopp (Liverpool) en De Boer (Oranje) op ramkoers over Van Dijk

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 11:36di 11-05-2021 om 11:36

Liverpool-manager Jürgen Klopp en Oranje-bondscoach Frank de Boer liggen op ramkoers. Dat schrijft The Telegraph. Inzet is de EK-deelname van de geblesseerde Virgil van Dijk.

Precies een maand voor de start van het EK zijn Liverpool en het Nederlands elftal 'on collision course', aldus The Telegraph. Van Dijk speelde op 17 oktober zijn laatste wedstrijd: in de derby tegen Everton scheurde de verdediger zijn kruisband af. Hij revalideert sindsdien in de luwte, terwijl het EK eraan zit te komen.

Op dit moment is Van Dijk 'verstrikt in de behoeftes van zijn club en land', klinkt het. "Uiteindelijk is het aan hem, of hij er klaar voor is", zei De Boer zondag bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik kan me heel goed voorstellen dat hij in een spagaat zit."

De Boer zette daarbij expliciet géén druk op Van Dijk, maar de uitspraken van de Oranje-bondscoach zullen volgens The Telegraph leiden tot nog meer voorzichtigheid bij Liverpool. Van Dijk kon dit seizoen slechts vijf wedstrijden meedoen en het laatste wat Klopp wil is dat hij zijn verdediger weer voor langere tijd kwijtraakt. Klopp heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Van Dijk in principe pas volgend seizoen kan terugkeren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Denk jij dat Van Dijk het EK haalt?

Ja
31%
Nee
69%
(1708 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws