De Boer blijft hopen op Van Dijk en Blind: 'Hij ligt zelfs voor op schema'

De Boer blijft hopen op Van Dijk en Blind: 'Hij ligt zelfs voor op schema'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 12:34zo 09-05-2021 om 12:34

Bondscoach Frank de Boer houdt hoop op een EK-deelname van Virgil van Dijk, maar hij acht de kans groter dat Daley Blind in actie kan komen voor Oranje komende zomer. Beide verdedigers zijn herstellende van een zware blessure.

De Boer heeft regelmatig contact met zijn aanvoerder Van Dijk. "Om de drie weken bijvoorbeeld geef ik een belletje. Uiteindelijk is het aan hem, of hij er klaar voor is. Ik kan me heel goed voorstellen dat hij in een spagaat zit. Kan ik wat betekenen voor Oranje? Ik vind dat de speler zelf de beslissing moet nemen. We hebben het meegemaakt met Memphis. Dat was een ongelooflijk herstel. Maar je moet wel heel erg oppassen. Ik kan niet in zijn hoofd kijken, maar dat we hem er allemaal graag bij willen hebben staat buiten kijf."

Van Dijk raakte op 17 oktober geblesseerd aan zijn knie na een wilde charge van Everton-doelman Jordan Pickford. Hij werd een kleine twee weken later geopereerd. De mandekker werkt momenteel hard aan zijn herstel, maar is nog niet klaar voor een rentree bij Liverpool. "Ik snap ook dat ze daar voorzichtig met hem zijn. Virgil is een belangrijke speler. Liverpool heeft zaterdag gewonnen, maar ze willen na de zomer niet nog zo'n seizoen", stelt De Boer.

De bondscoach heeft meer vertrouwen in een spoedig herstel van Blind. "Hij loopt zelfs voor op schema. Als alles goed gaat, dan zou hij op 28 mei kunnen aansluiten." De Ajax-verdediger liep begin april in Gibraltar tijdens de WK-kwalificatie-interland van Oranje een enkelblessure op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws