Tagliafico krijgt navolging bij Ajax: Ten Hag geeft volgende speler vakantie

Tagliafico krijgt navolging bij Ajax: Ten Hag geeft volgende speler vakantie

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 12:14di 11-05-2021 om 12:14

Laatste update: dinsdag 11 mei 2021 om 13:27di 11-05-2021 om 13:27

Edson Álvarez heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld voor Ajax. De Mexicaan is na Nicolás Tagliafico de tweede speler die met vakantie is gestuurd door trainer Erik ten Hag.

Álvarez kreeg zondag een rode kaart in de eerste helft van de Klassieker tegen Feyenoord. Hij mist daardoor VVV-thuis door een schorsing, maar mag ook de seizoensafsluiter tegen Vitesse overslaan. Álvarez is maandag met Amsterdamse toestemming naar Mexico vertrokken.

Álvarez kan zijn vrije dagen goed gebruiken, want eind mei wordt hij alweer verwacht bij de nationale ploeg van Mexico. El Tri speelt wedstrijden tegen IJsland (30 mei), Costa Rica (4 juni) en Honduras (12 juni). Vervolgens treedt Mexico aan op de Gold Cup, die tussen 10 juli en 1 augustus wordt gehouden. Álvarez is een vaste waarde bij zijn land.

Ten Hag maakte vorige week al bekend dat meerdere Ajax-spelers eerder met vakantie zullen gaan. Tagliafico was de eerste. "Er zijn meerdere overwegingen. We moeten ook een goed team overhouden. We hebben nog twee wedstrijden te gaan", aldus Ten Hag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws