'De Graafschap-fans, voor wie de club als religie is, zullen niet thuisblijven'

'De Graafschap-fans, voor wie de club als religie is, zullen niet thuisblijven'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 14:32di 11-05-2021 om 14:32

De gemeente Doetinchem houdt opnieuw rekening met een massale samenkomst van fans van De Graafschap. De Superboeren kunnen woensdag promoveren naar de Eredivisie en dat zou reden kunnen zijn voor supporters om richting het stadion te komen.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat men zich op het gemeentehuis geen illusies maakt. "Je kunt niet verwachten dat supporters, voor wie een voetbalclub als een religie is, ook echt thuisblijven omdat de burgemeester daartoe oproept", zegt hij tegen NU.nl. "Maar het mag echt niet. Het aantal besmettingen in de Achterhoek is te groot en de ziekenhuizen liggen vol. Onze boodschap blijft dan ook: kijk de wedstrijd thuis en vier een eventueel feestje ook thuis."

Afgelopen vrijdagavond had De Graafschap al kunnen promoveren en werd het eventuele promotiefeest ook uitgebreid besproken. Door een gelijkspel bij Jong Ajax kwam het er niet van, maar toch kwamen fans naar de Vijverberg om hun spelers een hart onder de riem te steken. "Dat verliep ordelijk", zegt de woordvoerder. "De situatie stond onder streng toezicht en is beperkt gebleven tot het parkeerterrein."

Wel werd een persfotograaf mishandeld en werden andere journalisten belaagd door aanwezigen. "Het uitgangspunten is het bewaken van de openbare orde en veiligheid. Daar valt ook onder dat journalisten hun werk moeten kunnen doen. Maar wat denk je dat er gebeurt als je direct handhaaft als supporters naar het stadion komen? We bereiden ons voor op verschillende scenario's en we zitten op dit moment in een spanningsveld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws