De Graafschap reageert: 'Ik was blij, totdat ik wakker werd en de berichten las'

De Graafschap reageert: 'Ik was blij, totdat ik wakker werd en de berichten las'

Gepubliceerd: zaterdag 8 mei 2021 om 16:44za 08-05-2021 om 16:44

De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp zit in zijn maag met de gebeurtenissen bij zijn club. De Superboeren liepen vrijdagavond tegen Jong Ajax promotie mis en werden bij terugkeer in Doetinchem opgewacht door supporters, die de spelers en stafleden een hart onder de riem wilden steken: hierbij werd echter ook een persfotograaf aangevallen, meldde De Volkskrant.

Ostendorp distantieert zich hiervan, laat hij weten aan Omroep Gelderland. "Journalistieke vrijheid is bij De Graafschap een heel groot goed", reageert hij. "Als blijkt dat journalisten geïntimideerd zijn en dat er zelfs een klap is gevallen, dan moeten we optreden."

Deze berichtgeving na een ogenschijnlijk rustig verlopen avond valt Ostendorp rauw op het dak. "Dat honderden mensen onze ploeg een hart onder de riem wilden steken na het teleurstellende resultaat in Amsterdam: daar was ik blij mee. Totdat ik vanochtend wakker werd en de berichten las", aldus de algemeen directeur. "Het grootste deel van de supporters doet dit niet, maar daarmee veroordeel ik het kleine deel dat dit wel doet. Ik wil daarom het naadje van de kous weten."

De Superboeren krijgen woensdagavond een herkansing: als er wordt gewonnen van Helmond Sport, promoveert De Graafschap alsnog. Ostendorp is realistisch en realiseert zich terdege dat er een vergelijkbare situatie kan ontstaan. "Je kan weinig. We roepen mensen op thuis te blijven, maar we moeten niet naïef zijn: mensen zullen zo dicht mogelijk bij het stadion willen komen", vertelt hij. Ostendorp benadrukt dat De Graafschap eerst moet zien te winnen, maar dat er rekening wordt gehouden met dat scenario. "We gaan overleggen en woensdag moeten we acteren op de situatie die dan ontstaat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws