Koeman steekt hand in eigen boezem: 'Snap dat de vraagtekens groter zijn geworden'

Koeman steekt hand in eigen boezem: 'Snap dat de vraagtekens groter zijn geworden'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 06:56wo 12-05-2021 om 06:56

Ronald Koeman en FC Barcelona waren dit seizoen bezig aan een indrukwekkende wederopstanding, maar lijken hun laatste titelkansen verspeeld te hebben: zaterdag werd het 0-0 tegen concurrent Atlético Madrid, midweeks werd er tegen Levante een 0-2 voorsprong weggegeven. Na afloop kreeg Koeman vragen over zijn sportieve toekomst.

De ex-bondscoach heeft voor twee seizoenen getekend in Catalonië, maar gaat na de laatste wedstrijd van het seizoen om de tafel met president Joan Laporta, werd eerder deze week duidelijk. "Als coach sta je altijd ter discussie", wordt Koeman geciteerd door Marca. "En ik begrijp dat de vraagtekens groter zijn geworden, na deze tweede helft."

Barcelona stond na een half uur namelijk met 0-2 voor in het Estadi Ciutat de València, maar speelde uiteindelijk met 3-3 gelijk. Rivalen Atlético Madrid en Real Madrid komen later deze midweek nog in actie, maar Koeman lijkt al geen rekening meer te houden met een titel. "We zijn teleurgesteld en we vragen ons af wat er gebeurd is. En ik ben als trainer altijd de eindverantwoordelijke. Ik vraag me af wat we bij rust verkeerd hebben gedaan. We hebben benadrukt dat we met dezelfde intensiteit moesten spelen en we hebben geprobeerd om een paar dingen in verdedigend opzicht te verbeteren. Maar als je ziet hoe de tweede helft zich heeft ontwikkeld, is dat niet gelukt."

Barça heeft nu 36 van de 38 wedstrijden gespeeld en staat tweede met 76 punten. Als koploper Atlético woensdag van Real Sociedad wint, vergroot het zijn voorsprong naar vier punten. Nummer drie Real Madrid staat vooralsnog één punt achter Barcelona, maar kan erop en erover als het donderdag bij Granada wint.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws