Koeman: 'Ik heb al gezegd wat ik denk: als er iemand niet moet praten, ben ik het'

Koeman: 'Ik heb al gezegd wat ik denk: als er iemand niet moet praten, ben ik het'

Gepubliceerd: maandag 10 mei 2021 om 14:23ma 10-05-2021 om 14:23

Laatste update: maandag 10 mei 2021 om 17:40ma 10-05-2021 om 17:40

Ronald Koeman heeft maandag de Spaanse pers te woord gestaan, na een intens topweekend in de Primera División: de FC Barcelona zat zaterdag een schorsing uit en zag zijn team gelijkspelen tegen Atlético Madrid, waarna Real Madrid en Sevilla ook tot een remise kwamen. Het optreden van de VAR heeft de tongen losgemaakt in Spanje, maar Koeman wilde er niet te veel over kwijt.

De videoarbitrage keurde eerst een treffer van De Koninklijke af, trok in de slotfase een strafschop voor de thuisploeg in en kende juist een penalty aan Sevilla toe. Real Madrid had de koppositie kunnen grijpen, maar heeft mogelijk een beslissende kans op de landstitel gemist, tot frustratie van velen. Koeman kreeg er tijdens zijn perspraatje ook vragen over, maar hield zich op de vlakte. "Als er iemand niet over de arbitrage kan praten, dan ben ik dat wel...", aldus de Barça-trainer, die tijdens de afgelopen wedstrijden op de tribune plaats moest nemen. "Ik heb al gezegd wat ik denk. Als Real Madrid zich benadeeld voelt, is het hun zaak."

Koeman ging iets dieper in over de geruchten over zijn sportieve toekomst: de ex-bondscoach gaat ervan uit dat hij ook na dit seizoen de eindverantwoordelijke in Camp Nou is, hoe dit seizoen ook af zal lopen. "We hebben met de president (Joan Laporta, red.) afgesproken dat we na dit seizoen verder gaan praten. De slotfase van het seizoen is belangrijker dan mijn toekomst", aldus Koeman, die echter vertrouwen heeft op een goede afloop. "De president heeft dat vanaf het eerste moment uitgestraald, dat ik me geen zorgen hoef te maken. Ik heb voor twee seizoenen getekend en ik zie mezelf hier ook volgend seizoen coachen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws