AD: KNVB komt in lange zoektocht naar Wiegman-opvolger uit in Portland

AD: KNVB komt in lange zoektocht naar Wiegman-opvolger uit in Portland

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 07:15wo 12-05-2021 om 07:15

De KNVB is al tijdenlang op zoek naar een opvolger voor Sarina Wiegman, maar er lijkt eindelijk schot in de zaak te zitten. Volgens het Algemeen Dagblad moet de 34-jarige Brit Mark Parsons de nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen worden.

Parsons heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een grote staat van dienst in het vrouwenvoetbal opgebouwd. Hij trainde op jonge leeftijd al Chelsea en is momenteel succesvol clubtrainer in de Verenigde Staten: onlangs won hij de Amerikaanse beker met 'zijn' Portland Thorns.

Parsons heeft nog een doorlopend contract in Portland, maar is volgens het AD 'dé kandidaat' voor Oranje. De KNVB houdt zich overigens nog op de vlakte. "Er zijn de afgelopen maanden verschillende namen de revue gepasseerd. Wij gaan niet in op namen. Doen we ook nu niet. Als er nieuws te melden is, dan komen we op de lijn", laat een woordvoerder weten.

De KNVB is al tijdenlang bezig met de zoektocht naar een 'Sarina-plus', die na de Olympische Spelen Wiegman op moet volgen. De huidige bondscoach trad vlak voor het EK van 2017 aan, leidde Oranje naar een Europese titel in eigen land en bereikte twee jaar later de WK-finale. Binnenkort gaat ze echter samen met assistent Arjan Veurink de nationale ploeg van Engeland leiden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws