'Return' na 0-13: 'Als je naar Amsterdam moet, kun je beter voor winst gaan ook'

'Return' na 0-13: 'Als je naar Amsterdam moet, kun je beter voor winst gaan ook'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 08:42wo 12-05-2021 om 08:42

VVV-Venlo heeft al dertien Eredivisie-duels op rij niet gewonnen en speelt in de voorlaatste speelronde een uitwedstrijd tegen Ajax, dat eerder dit seizoen met 0-13 won in De Koel. Middenvelder Simon Janssen is echter strijdbaar, laat hij één dag voor die wedstrijd op Hemelvaart weten.

Tijdens de beruchte editie van VVV-Ajax viel Janssen tijdens de rust in, bij een 0-4 tussenstand. "Natuurlijk was het pijnlijk om mee te maken. Alleen: het blijft wel Ajax, hè. Persoonlijk baal ik er op dit moment meer van dat we tegen RKC in de slotminuten de drie punten weggaven (3-3 werd het zaterdag in De Koel, red.)", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Janssen wil een dergelijk grote uitslag 'nooit meer meemaken', maar is niet bang voor een volgende monsterscore. "Als je toch naar Amsterdam moet, kun je beter voor de winst gaan ook", aldus de twintigjarige local lad uit Blerick, die uitkijkt naar het bezoek aan de Johan Cruijff Arena. "Natuurlijk zou het mooi zijn, tegen Ajax spelen in de Arena. Ik heb in de Kuip mijn debuut mogen maken. Een geweldige ervaring. In dat soort grote stadions wil je voetballen."

VVV gaat als nummer zeventien van de Eredivisie de laatste twee speelrondes tegemoet, met één punt voorsprong op ADO Den Haag en één punt achterstand op FC Emmen. Datzelfde Emmen komt in de laatste speelronde naar Venlo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blijft VVV-Venlo in de Eredivisie?

Ja
16%
Nee
84%
(444 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws