Advocaat pareert kritiek Kuyt en sneert: 'Blij dat hij er maar heel kort was dan'

Advocaat pareert kritiek Kuyt en sneert: 'Blij dat hij er maar heel kort was dan'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 13:46wo 12-05-2021 om 13:46

Feyenoord-trainer Dick Advocaat stoort zich aan de kritiek van clubicoon Dirk Kuyt, heeft hij laten weten tijdens zijn perspraatje van woensdag. Kuyt liet zich na De Klassieker van zondag ontvallen dat hij zich 'ergerde' aan een aantal spelers van Feyenoord.

Kuyt schoof deze week aan bij FC Rijnmond en liet zijn licht schijnen op De Klassieker, waarin Ajax met groot gemak won in De Kuip. "Ik moet ook zeggen dat ik ook wel eens spelers zie lopen, zeker na zo'n wedstrijd, die het niet begrijpen en waar ik me dan aan erger", liet de Katwijker onder meer weten. "Als ik eerlijk ben, vind ik dat er in de jeugd spelers lopen die niet minder zijn dan Orkun Kökcü."

Die kritiek is Advocaat echter in het verkeerde keelgat geschoten. Kuyt was de afgelopen seizoenen jeugdtrainer bij Feyenoord en liep onlangs korte tijd stage bij het eerste elftal. "Als Dirk Kuyt dat soort dingen zegt, ben ik blij dat hij maar heel kort bij ons is geweest", wordt De Kleine Generaal geciteerd door RTV Rijnmond. "Hoe kan hij dit nou zeggen? Hij heeft een week stage gelopen. Hoe kan hij nou oordelen dat die talenten beter zijn dan de spelers die er nu in staan? Dat mag hij vinden, maar ik begrijp de opmerking niet."

Advocaat wijst naar het ontbreken van twee sleutelspelers: Steven Berghuis en Jens Toornstra waren allebei niet van de partij vanwege een schorsing. "Als dat soort jongens niet meedoen, merk je dat wel aan je elftal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws