PSV ziet 'onderling begrip' tussen spelers: 'Dit was nummer één op de agenda'

PSV ziet 'onderling begrip' tussen spelers: 'Dit was nummer één op de agenda'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 20:40wo 12-05-2021 om 20:40

Bij PSV zijn de berichten op social media over het bloederige conflict tussen Israël en Hamas meteen intern besproken. Toon Gerbrands, algemeen directeur van de Eindhovense club, laat dat weten aan De Telegraaf.

De leiding van PSV en spelersraad kwamen woensdag bij elkaar, een dag nadat Eran Zahavi op Instagram een bericht deelde over de 300 raketten die vanuit Gaza naar Tel Aviv werden gelanceerd. Jordan Teze, Pablo Rosario en Mohamed Ihattaren deelden juist een bericht uit Palestijns oogpunt.

Bij PSV is de zaak 'heel serieus' opgepakt', meldt De Telegraaf. De spelersraad zou sowieso al bij elkaar komen. "Dit punt stond nu als nummer één op de agenda. Eran was daarbij en toevallig nog een aantal jongens die berichten hebben geplaatst. Er hoefde dus geen apart gesprek plaats te vinden, al had dat in dit geval zeker gebeurd. Voor hetzelfde geld blijft er onderling wel iets hangen en je moet wel onbelast met elkaar verder kunnen."

Inmiddels is het 'case closed', aldus Gerbrands. Alleen het bericht van Zahavi staat nog online. "Iedereen heeft zijn eigen standpunt over de situatie, dat is ook uitgesproken en met elkaar hebben ze dat een plaats gegeven. Eran is dan ook een heel realistische jongen. Van 'luister, we hoeven het niet met elkaar eens te zijn, het is niks persoonlijks'. Zo zaten ze er allemaal in. Er was veel onderling begrip en respect en die volwassenheid doet me goed. Het is voor mij de eerste keer dat ik zoiets meemaak, maar het was sneller voorbij dan ik dacht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws