KNVB komt met reactie: 'Vervelend, maar we gaan niet zes wedstrijden stilleggen'

KNVB komt met reactie: 'Vervelend, maar we gaan niet zes wedstrijden stilleggen'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 21:26wo 12-05-2021 om 21:26

De KNVB heeft niet overwogen om de overige wedstrijden stil te leggen nadat De Graafschap - Helmond Sport niet door kon gaan vanwege noodweer. Op social media wordt gesproken van competitievervalsing.

Naast De Graafschap strijden andere clubs nog om promotie en ook is de strijd om de play-offs nog niet beslist. Als alle andere wedstrijden wel gewoon doorgaan, weet De Graafschap waar het aan toe is en zou het eventueel een voorsprong kunnen verdedigen. 

De KNVB noemt het 'overmacht' en 'heel vervelend'. "Maar we gaan niet zes wedstrijden stilleggen omdat één wedstrijd eventueel later wordt uitgespeeld of vandaag niet wordt uitgespeeld", zegt een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad

"Als de wedstrijd definitief wordt gestaakt, wordt die wedstrijd zo snel mogelijk uitgespeeld, maar we gaan nu dus niet alle wedstrijden stilleggen", vervolgt de woordvoerder. "Dan zouden we zes wedstrijden moeten stilleggen, want de resultaten van vanavond hebben niet alleen invloed op de promotie, maar ook op de deelname aan de play-offs."

In Doetinchem is men met man en macht aan het prikken om het veld weer speelklaar te maken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws