We zijn als een bokser nu, we krijgen een klap en moeten weer opstaan

"We zijn als een bokser nu, we krijgen een klap en moeten weer opstaan"

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 07:44do 13-05-2021 om 07:44

Mike Snoei heeft nauwelijks woorden voor de knotsgekke ontknoping in de Keuken Kampioen Divisie. De trainer lag met De Graafschap op koers voor promotie, maar tegen Helmond Sport (0-0) ging het vrijdagavond mis.

Volgens Snoei verzuimden De Superboeren de kansen af te maken. "Ik vond ons in het eerste half uur niet best", zegt hij tegen ESPN. "We kwamen er moeilijk doorheen, maar zelfs in die acht minuten die we nog moesten spelen tot de rust, kregen we vier grote kansen. We hadden het anders neergezet en toen had ik eigenlijk een heel goed gevoel. Of de spanning meespeelde, zou je aan de jongens moeten vragen. Het was gewoon lastig om erdoorheen te komen op het kletsnatte veld."

Na de hervatting kreeg De Graafschap legio kansen. "Toen rolde de bal weer wat beter. We speelden anders en speelden veel ballen vanaf de zijkant. In het kwartier voor die onderbreking kregen we maar twee kansen. Maar de laatste twintig minuten waren helemaal met geen pen meer te beschrijven. Dat waren wel heel grote kansen. We brachten Platje ook nog, die twee levensgrote kansen kreeg. Ik hoef het niet allemaal op te noemen, dan wordt het allemaal nog vervelender voor jezelf. Maar dit hebben we echt aan onszelf te wijten."

De Graafschap loopt directe promotie mis, maar zal zich snel op moeten richten. Zaterdag komt Roda JC op bezoek in de play-offs. "We zijn als een bokser nu, we krijgen een klap en moeten weer opstaan. Zaterdag moet er een fris elftal staan. Ik ga goed kijken wie de energie heeft om deze club naar de Eredivisie te brengen. Het kan nog steeds, maar wel met een frisse kop. Dat ze dat vandaag niet hebben, snap ik, maar morgen moet het vizier op Roda."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws