Rensch onder de indruk van leermeester bij Ajax: 'Dat vind ik echt niet normaal'

Rensch onder de indruk van leermeester bij Ajax: 'Dat vind ik echt niet normaal'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 09:15do 13-05-2021 om 09:15

Devyne Rensch maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Ajax. De achttienjarige verdediger heeft zich schijnbaar moeiteloos aangepast aan het hoge niveau, maar hij benadrukt dat het echt niet allemaal vanzelf gaat.

"Het is echt supersnel gegaan", beaamt Rensch in gesprek met de NOS. "Het is het eerste seizoen dat ik in het eerste speel en het vraagt heel wat van je lichaam als je dan direct zoveel wedstrijden moet spelen. Zo'n hoog tempo, zo'n hoog niveau. De intensiteit is best wel pittig."

Rensch speelt dit seizoen voornamelijk als rechtsback, maar hij hoopt uiteindelijk als centrale verdediger de top te bereiken. Raphaël Varane is zijn voorbeeld, maar ploeggenoten Daley Blind en Lisandro Martínez ziet hij als zijn leermeesters. "Ik kijk natuurlijk hoe zij te werk gaan, ook buiten het veld om. Je ziet dat ze er super goed mee omgaan, daar wil je natuurlijk van leren."

"Als je kijkt naar Daley, zijn passes en hoe hij denkt in het veld. Dat vind ik echt niet normaal", vertelt Rensch. "En de wilskracht die Martínez heeft, op dat punt kan ik mijzelf nog verbeteren. Het koppen, het fysieke gedeelte. Daar ben ik wel hard mee bezig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Rensch de potentie om de absolute top te halen?

Ja, zeker weten
91%
Nee, dat gaat hem niet lukken
9%
(844 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws