Zahavi terug bij PSV: 'Familie in het stadion, hij zal extra gemotiveerd zijn'

Zahavi terug bij PSV: 'Familie in het stadion, hij zal extra gemotiveerd zijn'

13-05-2021 14:01
24

Eran Zahavi keert donderdagmiddag terug in de basiself van PSV tegen PEC Zwolle. Roger Schmidt, trainer van de Eindhovense club, heeft geen moment getwijfeld.

Zahavi ontbrak afgelopen zondag tegen Willem II, nadat zijn gezin slachtoffer werd van een gewapende overval in hun woning. Dinsdag hervatte de Israëlische spits de training, maakte hij duidelijk dat hij 'gewoon' het seizoen afmaakt in Nederland en op Hemelvaartsdag staat hij weer aan de aftrap.

"Het was geen moeilijke beslissing, want het was uiteindelijk zíjn beslissing", vertelt Schmidt aan ESPN. "Zijn familie en hij willen terug naar het normale leven. De laatste twee dagen heeft hij ook getraind, dus hij is in goede conditie. Zijn familie is vandaag ook in het stadion, dus hij zal extra gemotiveerd zijn. Voor mij was het duidelijk: als hij er klaar voor zou zijn, zou hij spelen."

In het Philips Stadion hangt zondagmiddag een spandoek voor Zahavi met de Hebreeuwse tekst: 'We staan achter je.' PSV en PEC trappen om 14.30 uur af, gelijktijdig met de acht andere wedstrijden in de 33ste speelronde van de Eredivisie.