Botteghin moet gekalmeerd worden na omstreden penalty: Hij is echt heel boos

Botteghin moet gekalmeerd worden na omstreden penalty: "Hij is echt heel boos"

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 19:55do 13-05-2021 om 19:55

Scheidsrechter Jeroen Manschot was na afloop van Heracles Almelo-Feyenoord de gebeten hond. Feyenoord kreeg in Almelo een penalty tegen, speelde met 1-1 gelijk en is definitief veroordeeld tot de play-offs om Europees voetbal: Eric Botteghin veroorzaakte de bewuste strafschop en was na afloop des duivels.

De Braziliaanse verdediger – bezig aan zijn laatste wedstrijden op Nederlandse bodem, na veertien jaar bij PEC Zwolle, NAC Breda, FC Groningen en Feyenoord – kwam in aanraking met Ismail Azzaoui en zag tot zijn ontsteltenis dat Manschot naar de stip wees. Volgens De Telegraaf moest Botteghin ook in de kleedkamer tot bedaren gebracht worden. "Eric is normaal gesproken een heel rustige jongen. Maar hij is echt heel boos", aldus trainer Dick Advocaat.

De Kleine Generaal kon het wel begrijpen. Hij haalde in gesprek met ESPN al uit naar de arbitrage en bleef bij zijn standpunt, dat overigens ook gesteund werd door collega Frank Wormuth. "Inmiddels heb ik het moment drie keer gezien. Die jongen van Heracles struikelt echt over zijn eigen benen. Ik vond Manschot echt wel goed fluiten, maar dit soort cruciale fouten mag een scheidsrechter niet maken."

Zonder die strafschop zou Feyenoord – achteraf gezien – op drie punten van concurrent Vitesse gekomen zijn, in de wetenschap dat de Arnhemmers een minder doelsaldo hebben én nog tegen Ajax spelen tijdens de laatste speelronde. De druiven waren dan ook zuur voor Advocaat, die zich nu op mag maken voor de play-offs. "Dit kan echt niet, het had heel bepalend kunnen zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe ver komt Feyenoord in de play-offs?

Halve finale
53%
Finale
13%
Winnaar
34%
(1274 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws