'PSV moet verlengen met Ihattaren en hem dan aan Feyenoord verhuren'

'PSV moet verlengen met Ihattaren en hem dan aan Feyenoord verhuren'

13-05-2021 22:51
230

Simon Cziommer is van mening dat Mohamed Ihattaren volgend seizoen bij Feyenoord moet gaan spelen. De spelmaker van PSV staat op de nominatie om te vertrekken uit Eindhoven, maar volgens de analist is een verhuur veel verstandiger.

Ihattaren heeft nog een contract voor één seizoen en zijn verstandhouding met trainer Roger Schmidt is niet al te best. Reden genoeg om aan een definitief vertrek te denken, maar Cziommer adviseert anders. "Ze moeten zijn contract verlengen en hem daarna aan Feyenoord verhuren", zegt de voormalig middenvelder tijdens Voetbalpraat op ESPN.

Met Ihattaren zouden de Rotterdammers, zo denkt de analist, volgend seizoen opnieuw kunnen bouwen. "Ik denk dat voetballen onder Arne Slot wel bij hem past. Sowieso moeten ze Berghuis verkopen en is het voor Feyenoord essentieel om zich weer op de jeugd en het opleiden van spelers te richten. Dat is heel belangrijk voor die club."

Feyenoord is door het gelijke spel van donderdagmiddag veroordeeld tot het spelen van play-offs om Europees voetbal. De Rotterdammers spelen dan tegen de nummer acht van de Eredivisie, maar het is nog niet helemaal duidelijk wie dat gaat worden. Een stadsderby tegen Sparta behoort tot de mogelijkheden.