Van Gelder heeft nieuws over zieke Ihattaren: Hij heeft al veertien dagen last

Van Gelder heeft nieuws over zieke Ihattaren: "Hij heeft al veertien dagen last"

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 21:11zo 09-05-2021 om 21:11

Jack van Gelder heeft het zondagavond in Rondo opgenomen voor Mohamed Ihattaren. De PSV-spelmaker ontbrak tijdens het duel met Willem II van zondag, maar was zaterdagavond laat wel actief op social media.

Vrijdag werd duidelijk dat Ihattaren ziek was, maar de PSV'er meldde zich zaterdagavond wél in de moskee en deelde via Instagram Story twee video's. ESPN-analist Kenneth Perez stak zijn verbazing niet onder stoelen of banken. "Dat doe je toch niet als je ziek bent?" Van Gelder heeft echter geïnformeerd bij PSV-directeur Toon Gerbrands en zaakwaarnemer Mino Raiola, vertelt hij in Rondo: de presentator nuanceert het Ihattaren-verhaal. "Ik heb wat navraag gedaan en het blijkt wat minder scherp dan het lijkt."

Volgens Van Gelder hebben de fysieke ongemakken van Ihattaren te maken met zijn deelname aan de Ramadan. "Hij belijdt de Islam en dat doet hij heel streng", vervolgt hij. "Hij heeft al veertien dagen last van zijn maag, buik, van alles. Hij was niet in staat om goed te trainen. PSV heeft hem weggehouden bij de groep omdat ze bang waren dat hij misschien een bacterie zou hebben."

Van Gelder vindt het kwalijk dat Ihattaren – die dit seizoen al vaker in opspraak is geraakt – direct 'veroordeeld' wordt. "Laten we die jongen niet in een hoek duwen", besluit hij zijn betoog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ihattaren na dit moeizame seizoen alsnog opbloeien bij PSV?

Ja
24%
Nee
76%
(3948 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws