'Laporta vraagt Koeman om aanvallender voetbal en een ander systeem'

'Laporta vraagt Koeman om aanvallender voetbal en een ander systeem'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 10:11vr 14-05-2021 om 10:11

Joan Laporta en Ronald Koeman hebben donderdagmiddag in een restaurant in Barcelona over de toekomst van de club gesproken. Het eventuele aanblijven van de Nederlandse trainer is niet ter sprake gekomen, maar de speelstijl van de Catalanen wel.

Volgens El Mundo Deportivo had clubpresident Laporta wel het één en ander te zeggen nadat Barcelona in de afgelopen weken de nodige punten liet liggen. Een nederlaag tegen Granada en gelijke spelen tegen Atlético Madrid en Levante zorgden ervoor dat Koeman en de zijnen het kampioenschap in Spanje wel kunnen vergeten.

Om dat scenario in de toekomst te voorkomen, wilde Laporta graag in gesprek met de trainer. De preses gaf aan, zo schrijft MD, dat er aanvallender voetbal van Barcelona wordt verwacht en dat men binnen de club niet gecharmeerd is van het 3-5-2-systeem dat Koeman de laatste weken hanteert.

De oefenmeester krijgt wel complimenten voor het feit dat hij jeugdspelers bij het eerste elftal betrekt en ze de kans geeft. Dat is een pad waar de Nederlander op verder zou moeten gaan, mocht hij de kans krijgen om ook volgend seizoen nog voor de groep te staan. Een beslissing over de toekomst van Koeman is nog niet gemaakt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws