Drie extra spelers brengt 'corona-voordeel' met zich mee: 'In dat opzicht gunstig'

Drie extra spelers brengt 'corona-voordeel' met zich mee: 'In dat opzicht gunstig'

14-05-2021 13:40 Laatste update: 13:46
11

Bondscoach Frank de Boer vindt dat de mogelijkheid om 26 spelers op te roepen voor het EK, in plaats van de gebruikelijke 23, voor- en nadelen heeft. Door de coronapandemie mogen alle deelnemende landen drie extra spelers toevoegen aan de definitieve selectie.

De Boer heeft gemengde gevoelens bij de uitbreidingsmogelijkheid van zijn selectie. "Aan de ene kant is het selecteren van drie extra spelers een nadeel", vertelt de bondscoach in een interview op het YouTube-kanaal van OnsOranje. "Je moet meer jongens tevreden houden, nu heb je nog meer mensen die de bank moeten vullen."

Ook ziet De Boer voordelen. "Anderzijds weten we ook dat jongens tijdens het EK geblesseerd kunnen raken, dat kan je nu nog beter opvangen. Daarnaast zitten we in een pandemie. Als er een kleine uitbraak komt, kan je dat goed invullen. In dat opzicht is het heel gunstig."

De Boer maakte vrijdagmiddag zijn voorselectie voor het EK van aankomende zomer bekend. De voorselectie, die bestaat uit 34 spelers, wordt op woensdag 26 mei teruggebracht naar een definitieve selectie van 26 spelers.