'Sneijder deed op de luchthaven alsof hij Kuyt niet herkende en stelde zich voor'

'Sneijder deed op de luchthaven alsof hij Kuyt niet herkende en stelde zich voor'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 14:54vr 14-05-2021 om 14:54

TV-maker Frank Evenblij heeft een bijzonder project afgerond met oud-internationals John Heitinga, Mark van Bommel, Wesley Sneijder en Dirk Kuyt. De vier WK-finalisten reisden samen met de presentator en een tv-ploeg af naar Ibiza: het resultaat – Villa Oranje geheten – is te zien op Videoland.

Evenblij genoot van de onderlinge dolletjes tussen het viertal. "Het was gelijk aan toen die gasten elkaar na lange tijd weer zagen", vertelt hij aan De Telegraaf. "Toen Sneijder kwam aanlopen op de luchthaven deed hij net alsof-ie Kuyt, die schijnbaar iets aan zijn gezicht heeft laten doen, niet herkende en stelde zichzelf aan hem voor."

Dat het programma op Ibiza is opgenomen, is niet toevallig: Sneijder en Van Bommel waren regelmatig op het eiland te vinden en Heitinga is er zelfs getrouwd. Dat deed hij in juli 2010, vlak na de verloren WK-finale tegen Spanje. "Omdat er helemaal niet van uit werd gegaan dat ze die zouden halen. De spelers werden als helden onthaald in Nederland en hebben een feestje gevierd. Heitinga vertelde dat hij op zijn bruiloft in slaap is gevallen; hij trok het gewoon niet meer."

Tijdens de opnames is er veel gelachen, maar de stemming sloeg ook af en toe om, verzekert Evenblij. De presentator heeft samen met de oud-spelers de bewuste WK-finale teruggekeken. "Nadat de 1 – 0 ver in de verlenging viel, ben ik in huilen uitgebarsten. Laat staan hoe het voor die jongens was", vertelt hij. "Als er een VAR was geweest, was die goal van Iniesta nooit goedgekeurd. We blikken er in het programma met verdriet op terug, maar een WK-finale mogen spelen is al bijna het hoogst haalbare voor een voetballer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws