Transfervrij KKD-fenomeen Mühren 'heeft twee Eredivisie-opties': Goede spits

Transfervrij KKD-fenomeen Mühren 'heeft twee Eredivisie-opties': "Goede spits"

14-05-2021 17:04
116

Keuken Kampioen Divisie-topschutter Robert Mühren heeft twee topseizoenen bij SC Cambuur achter de rug, maar heeft vooralsnog geen club voor komend seizoen. FC Twente wil naar verluidt profiteren van de transfervrije status van de Volendammer.

Mühren werd de afgelopen twee seizoenen door Cambuur van Zulte-Waregem gehuurd en explodeerde in Leeuwarden: twee keer op rij werd hij topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, dit seizoen wist hij zelfs 38 (!) keer het net te vinden. Zijn contract bij Zulte-Waregem loopt komende zomer af, Cambuur wil hem mee de Eredivisie in nemen, maar ook FC Twente zou hem op de korrel hebben.

Eddy van der Ley meldt in de online talkshow VoetbalTijd dat Twente-directeur Jan Streuer hem op de korrel heeft. Tafelgast Youri Mulder geeft Streuer geen ongelijk. "Vind ik een goede spits", aldus het kersverse lid van de Raad van Toezicht bij Schalke 04. "Hij is echt wel een spits die makkelijk scoort en fysiek wel vrij goed. Maar hij is ook wel een speler waar je vanaf kunt spelen. Als je daar een paar goede spelers omheen hebt..."