Tadic doet onthulling over Ajax-move: 'Southampton kreeg ander bod van 25 miljoen'

Tadic doet onthulling over Ajax-move: 'Southampton kreeg ander bod van 25 miljoen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 20:52vr 14-05-2021 om 20:52

Dusan Tadic heeft onthuld hoe zijn transfer naar Ajax bijna drie jaar geleden tot stand kwam. De Serviër wilde dolgraag naar Amsterdam komen, alleen wilde de directie van Southampton eigenlijk niet meewerken.

"Het was een beetje moeilijk", begint Tadic te vertellen over zijn transfer naar Ajax in de Pak Schaal Podcast. "Ik speelde bij Southampton in mijn beste tijd en was er klaar: het is geen topclub en in mijn laatste jaar speelden we niet goed. We moesten vechten tegen degradatie, dat wil ik niet."

"Toen er nog zes maanden te gaan waren tot het einde van het seizoen, heb tegen de mensen binnen de club gezegd: ik ga er alles aan doen om ons in de Premier League te laten blijven. In de zomer ga ik alleen weg en bepaal ík waarheen", gaat Tadic verder.

In de transferzomer werd Ajax toen concreet. Tadic wilde koste wat het kost naar Amsterdam komen, alleen werkte de clubleiding van Southampton in eerste instantie niet mee. "Southampton kreeg een betere aanbieding. Een grote club uit de Premier League bood 25 miljoen euro. Mijn zaakwaarnemer belde me en vertelde dat de directeur een probleem maakte. Dus ik zei: ik bel de directeur."

In dezelfde tijd was Tadic met de nationale ploeg van Servië in Rusland, om het WK te spelen. Dat weerhield hem er niet van om het belletje te plegen naar de Southampton-directeur. "Ik belde hem en zei: wij blijven in de Premier League en ik heb de meeste assists gegeven en de meeste doelpunten gemaakt bij Southampton. Wij hebben een afspraak. Je moet luisteren. Ik ga daar niet spelen, Ajax is mijn droomclub en ik ga alleen naar Ajax. De directeur zei dat ik rustig moest doen. Na vijf minuten belde mijn zaakwaarnemer mij en hij zei: ik weet niet wat je tegen hem hebt gezegd, maar alles is nu goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws