'Als Ajax hem voor De Ligt- of De Jong-prijs kan verkopen, is het goede koop'

'Als Ajax hem voor De Ligt- of De Jong-prijs kan verkopen, is het goede koop'

Gepubliceerd: vrijdag 14 mei 2021 om 23:50vr 14-05-2021 om 23:50

Brian Brobbey heeft bij de clubleiding van Ajax aangegeven niet onwelwillend tegenover een 'terugkeer' naar Ajax te staan na dit seizoen. Dat vertelt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf in de podcast Kick-off van de ochtendkrant.

Brobbey besloot eerder dit seizoen een contract te ondertekenen bij Leipzig, maar nadat hij zijn handtekening had gezet maakte trainer Julian Nagelsmann bekend na dit seizoen naar Bayern München te vertrekken. Na dat nieuws kwamen de geruchten op gang dat Ajax erover nadenkt om Brobbey weer 'terug te halen' naar Amsterdam. 

"Ik vind het eigenlijk wel logisch", begint Verweij in de podcast van De Telegraaf. "Zeker als je weet dat Brobbey bij Overmars heeft aangegeven dat hij liever niet meer naar Leipzig gaat. Je kunt zeggen dat het belachelijk is om geld te betalen voor een speler die zelf opgeleid is, maar Ajax krijgt er nu helemaal niks voor."

Verweij denkt dat Ajax in de toekomst alsnog een mooi bedrag kan gaan verdienen aan de spits. "Als je hem voor zeven miljoen - daarover wordt gesproken - terugkoopt en je kunt hem voor een De Ligt- of De Jong-prijs verkopen, dan heb je een hele goede koop gedaan", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws