Lewandowski in rijtje met Müller en Makaay: 'Volgorde laat ik aan anderen over'

Lewandowski in rijtje met Müller en Makaay: 'Volgorde laat ik aan anderen over'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 07:31za 15-05-2021 om 07:31

Voor Roy Makaay bestaat er geen twijfel over wie op dit moment de beste spits ter wereld is. Das Phantom komt superlatieven tekort om de prestaties van Bayern München-spits Robert Lewandowski te beschrijven.

De 32-jarige Pool heeft nog twee competitiewedstrijden de tijd het vijftig jaren oude record van Gerd Müller te verbreken. Müller maakte in het seizoen 1971/1972 veertig competitiedoelpunten voor Bayern, bij Lewandowski staat de teller momenteel op 39. Voor Makaay bestaat er geen twijfel of Lewandowski het record van Müller gaat verbreken. "Als iemand het verdient om het record te verbreken, dan is het Lewandowski. Het is ongekend wat hij laat zien."

Bayern, dat al kampioen is van Duitsland, speelt nog tegen SC Freiburg en FC Augsburg. "Zijn medespelers gaan er alles aan doen om Lewandowski aan die twee doelpunten te helpen", stelt Makaay in gesprek met De Telegraaf. De oud-spits van Bayern ziet dit seizoen van de Poolse spits niet als een uitzondering. "Hij doet het al jaren. Neem het afgelopen seizoen, toen maakte hij al 34 goals in de Bundesliga en werd hij topscorer van de Champions League. Nu staat hij op 39 treffers, terwijl hij nota bene vijf wedstrijden heeft gemist."

Of Lewandowski beter is dan Makaay zelf in zijn beste jaren als spits van Bayern laat laatstgenoemde in het midden. "Dat laat ik aan anderen over, ik ga mezelf niet met anderen vergelijken. Bij Bayern blijft Gerd Müller voor mij de absolute nummer 1. Daarachter komen Lewandowski, Giovane Elber, Karl-Heinz Rummenigge en ik. In welke volgorde, dat mogen anderen bepalen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws