Banaan met honing hét geheim van extreem fitte Tadic: 'Ik zeg bewust elke dag'

Banaan met honing hét geheim van extreem fitte Tadic: 'Ik zeg bewust elke dag'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 09:52za 15-05-2021 om 09:52

Laatste update: zondag 16 mei 2021 om 12:14zo 16-05-2021 om 12:14

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic speelt zondagmiddag tegen Vitesse zijn 93ste (!) Eredivisiewedstrijd achter elkaar. De 32-jarige Serviër miste sinds zijn komst naar Amsterdam in 2018 nog geen wedstrijd en legt in gesprek met het Algemeen Dagblad uit hoe dat komt.

"Je moet elke dag hard werken om fit te blijven", vertelt de winnaar van de VP Award voor beste speler van de Eredivisie van dit seizoen. "Ik ben plichtsgetrouw. Ik wil altijd klaarstaan voor mijn ploeg en ben altijd gretig om zoveel mogelijk te spelen." Volgens Tadic is het vooral belangrijk om echt elke dag met je lichaam bezig te zijn. "En ik zeg bewust elke dag, omdat dit vaak onderschat wordt. Als je het één keer in de week of één keer in de maand doet, bereik je niet wat je kunt bereiken."

Zijn fitheid valt ook de rest van de spelers binnen de selectie van Ajax op. "Ze vragen me weleens advies en ik vind het ook leuk als ik zie dat ze er iets mee doen", vertelt de Serviër. Elke dag met je lichaam bezig zijn en kort voor de aftrap van een wedstrijd extra water drinken plus een banaan met honing: een vast recept voor Tadic, die op 32-jarige leeftijd voorlopig ook nog niet aan stoppen denkt. "Voor mij is leeftijd slechts een getal. Ik blijf voetballen zolang ik mij goed voel en voorlopig is dat gelukkig het geval."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws