Snoei hekelt vraag over 'vertrouwen' Superboeren: 'Moet je het schriftelijk doen'

Snoei hekelt vraag over 'vertrouwen' Superboeren: 'Moet je het schriftelijk doen'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 10:25za 15-05-2021 om 10:25

De Graafschap-trainer Mike Snoei is er heilig van overtuigd dat zijn ploeg alsnog in de Eredivisie speelt volgend seizoen. Het ging op dramatische wijze mis voor De Superboeren in de laatste weken van de competitie, maar promotie kan via de play-offs alsnog gerealiseerd worden.

"Er valt een bepaalde druk weg, want iedereen had ons als favorieten bestempeld. Nu is dat weer wat minder", begint Snoei voor de camera van ESPN. Veel mensen zien De Graafschap inmiddels niet meer als een favoriet in de strijd om promotie. "Als ik jou moet geloven... Ik weet niet wie iedereen is, dan zijn wij maar geen favoriet. Dat is ook wel een keer goed", reageert Snoei op die verhalen.

De eerste tegenstander in de play-offs om promotie is Roda JC. De twee wedstrijden eerder dit seizoen werden simpel gewonnen door De Graafschap. Snoei waakt echter voor gemakzucht. "Dat staat ook als regeltje onder je polis: resultaten uit het verleden... Dat is gewoon zo. Dit is weer een nieuwe wedstrijd."

De oefenmeester heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg volgend seizoen alsnog in de Eredivisie speelt. "Als je dat niet hebt, moet je er niet eens aan beginnen joh. Dan moet je het schriftelijk afdoen. Ik heb tegen de jongens gezegd dat wij een hele goede kans hebben om die finale te spelen. Als dat dan tegen een Eredivisie-club is, kan je je borst natmaken. En als die per ongeluk gesneuveld is onderweg, dan maken we een nóg grotere kans", sluit Snoei af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

De Graafschap in de Eredivisie: zie jij het nog gebeuren?

Ja, gaat ze lukken!
18%
Nee, dat wordt niet meer wat...
82%
(540 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws