Ontgoochelde Seuntjens vertrekt met kater: 'Het is een grote teringzooi'

Ontgoochelde Seuntjens vertrekt met kater: 'Het is een grote teringzooi'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 21:54za 15-05-2021 om 21:54

Laatste update: zondag 16 mei 2021 om 11:28zo 16-05-2021 om 11:28

Ralf Seuntjens is niet te genieten na de nederlaag van De Graafschap tegen Roda JC in de eerste ronde van de play-offs. De spits neemt daardoor met een wrang gevoel afscheid van de Doetinchemse club.

Voor De Superboeren is het een heuse horrorweek. De ploeg van coach Mike Snoei gaf directe promotie uit handen in de Keuken Kampioen Divisie en in de play-offs ging het meteen mis. "Dit is dramatisch", reageert Seuntjens, die deze zomer overstapt naar NAC Breda, tegen ESPN. "Ik heb hier een geweldige tijd gehad. We hebben goed gepresteerd, vanaf de winterstop helaas minder. Waar dat mee te maken heeft, weet ik niet. Misschien was het het systeem, misschien de vorm. Ik sluit af in mineur."

"We geven alles uit handen", verzucht een gefrustreerde Seuntjens. "Jong Ajax-uit, kregen we kansen, maar werd het 1-1. Helmond Sport, kregen we kansen, maar werd het 0-0. Vandaag knokken we ons terug tot 2-1 en daarna kregen we twee goals tegen die we niet tegen horen te krijgen. Misschien zeg ik weer te veel. Het is een grote teringzooi."

Dat De Graafschap een voorsprong weggaf tegen Roda, zit de aanvaller dwars. "We speelden goed en we kwamen verdiend op voorsprong, maar het heeft allemaal geen zin meer. Twee jaar hier bij een schitterende club met fantastische mensen. Maar we hebben de doelstelling niet gehaald. Vorig seizoen weet iedereen hoe dat kwam, maar dit seizoen hebben we het aan onszelf te wijten. We moeten hand in eigen boezem steken. Gefaald. En dan spreek ik puur voor mezelf, voordat ik gequotet word namens het team."

Seuntjens was donderdag nog bijzonder kritisch op zijn team, maar steekt nu vooral de hand in eigen boezem. "Ik heb slecht gespeeld, ja. Ik heb verschillende dingen niet goed gedaan. Ik heb te weinig gescoord. Ik heb gewoon gefaald. Ik ga het team niet afbranden. Of ik in de kleedkamer ben geweest? Ja, daar kon je een speld horen vallen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws