Ek spreekt Arsenal tegen: 'Ik heb deze week een overnamebod gedaan'

Ek spreekt Arsenal tegen: 'Ik heb deze week een overnamebod gedaan'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 23:16za 15-05-2021 om 23:16

Arsenal-eigenaar Stan Kroenke heeft een overnamebod van Daniel Ek afgewezen. Dat laat de Spotify-oprichter weten in een verklaring. Engelse media schreven zaterdag dat The Gunners ontkenden dat Ek zich met een voorstel had gemeld in Londen.

'In foutieve berichten verscheen dat ik geen bod zou uitgebracht hebben op Arsenal. Ik denk dat het belangrijk is om deze verkeerde informatie recht te zetten', stelt de Zweedse ondernemer. 'Deze week deed ik een voorstel aan zowel Josh Kroenke (zoon van Stan Kroenke en directeur, red.) als de bankiers.'

Ek wil naar eigen zeggen meer zeggenschap voor de fans en belooft hen onder meer een stem in het bestuur en een 'gouden aandeel'. De familie Kroenke bleek niet onder de indruk. 'Ze antwoordden dat ze mijn geld niet nodig hebben. Ik respecteer hun beslissing, maar blijf geïnteresseerd en beschikbaar mocht de situatie ooit veranderen.' Volgens Sky Sports bedroeg het overnamebod ongeveer twee miljard euro.

Arsenal-eigenaar Stan Kroenke ligt al een tijdje onder vuur in het Emirates Stadium. Naast de wisselvallige prestaties en het weinig overtuigende transferbeleid van de afgelopen jaren, hebben ook de Super League-plannen kwaad bloed gezet bij de achterban. Veel supporters eisen het vertrek van de 73-jarige Amerikaan.

Ek zag daardoor zijn kans schoon. Hij wil Arsenal overnemen en clubiconen Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira zijn betrokken bij zijn plannen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws