Almere City niet blij met Blom na ruime nederlaag tegen NEC: 'Ongelooflijk'

Almere City niet blij met Blom na ruime nederlaag tegen NEC: 'Ongelooflijk'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 07:41zo 16-05-2021 om 07:41

Ongeloof overheerst bij Almere City na de 0-4 nederlaag tegen NEC in de play-offs om promotie en degradatie. De ploeg kreeg twee penalty's tegen. Trainer Jeroen Rijsdijk is na het laatste fluitsignaal niet blij met scheidsrechter Kevin Blom.

"Ik denk dat het heel simpel is: we hebben de hele eerste helft gedomineerd. En heel eerlijk: NEC gaat met 0-2 de rust in", begint de verslagen Almere City-trainer na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Wij hebben een afgekeurde goal en een schot richting de kruising die de keeper van NEC (Mattijs Branderhorst, red.) pakt. Dan loopt die wedstrijd heel anders, wij kregen de eerste twee grote kansen van de wedstrijd."

Vooral de rol van scheidsrechter Kevin Blom zorgt voor onvrede bij Rijsdijk. "Dan ontstaat er een penaltymoment... In mijn ogen heel makkelijk gegeven. De eerste én de tweede, we krijgen gewoon twee penalty's tegen. Ik moet ze nog terugkijken, maar ik begreep al dat de tweede heel makkelijk gegeven was. En er was nog hands van Vet zichtbaar, dat riepen wij ook van de zijkant. Volgens mij raakt hij de bal twee keer met de hand. Ongelooflijk dat hij hier een penalty voor geeft. Dan komt NEC heel gemakkelijk aan de doelpunten."

Door de overwinning mag NEC het in de halve finale van de play-offs op gaan nemen tegen Roda JC, dat won van De Graafschap.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws