Breaking news

Feyenoord rondt vijfde zomerdeal af: Oostenrijks international beoogde Abwehrchef

Ten Hag: 'Brobbey heeft keuze gemaakt, maar Marc en ik willen hem houden'

Ten Hag: 'Brobbey heeft keuze gemaakt, maar Marc en ik willen hem houden'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 11:53zo 16-05-2021 om 11:53

Ajax-trainer Erik ten Hag benadrukt nogmaals dat Brian Brobbey meer dan welkom blijft in Amsterdam. De negentienjarige spits tekende in maart een lucratief vierjarig contract bij RB Leipzig, maar sindsdien is er veel veranderd.

De twee mannen die verantwoordelijk voor zijn komst - trainer Julian Nagelsmann en technisch manager Markus Krösche - verlaten Leipzig voor respectievelijk Bayern München en Eintracht Frankfurt. Ten Hag gaf onlangs al aan dat directeur voetbalzaken Marc Overmars de mogelijkheden onderzoekt om Brobbey voor Ajax te behouden.

"Ik weet niet of Brobbey spijt heeft", reageert de trainer zondag bij de NOS. "Ik sta er niet onwelwillend tegenover, dat zou heel vreemd zijn. Hij heeft weliswaar zijn keuze gemaakt, maar wij – Marc en ik voorop - wilden hem heel graag bij deze spelersgroep houden. Deze spelersgroep spreekt ook uit: wij willen heel graag deze weg vervolgen."

"Brian is hier gewoon van harte welkom, omdat we weten dat hij wat kan toevoegen. Als voetballer, maar ook als mens. Hij past in de groepsdynamiek", aldus Ten Hag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ajax Brobbey terugkopen van Leipzig?

Ja, hij is een versterking
61%
Nee, hij heeft zijn keuze gemaakt
39%
(2306 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws