Fortuna reageert op aanmoedigingspremie Emmen: 'Uiteraard geweigerd en gemeld'

Fortuna reageert op aanmoedigingspremie Emmen: 'Uiteraard geweigerd en gemeld'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 13:34zo 16-05-2021 om 13:34

Fortuna Sittard speelt in aanloop naar de laatste speelronde de hoofdrol in de strijd om degradatie: de nummer tien speelt een uitwedstrijd tegen Willem II, dat met FC Emmen vecht om rechtstreekse handhaving. Emmen heeft contact opgenomen met Fortuna, dat echter heeft geweigerd om een aanmoedigingspremie in ontvangst te nemen.

Fortuna heeft nog een theoretische kans op Europees voetbal, maar speelt in principe nergens meer om, maar kan Willem II wel in rouw dompelen: de Tricolores staan net boven de streep, met één punt voorsprong op FC Emmen, dat tegen het al gedegradeerde VVV-Venlo speelt. Emmen heeft contact opgenomen met Fortuna, dat het aanbod echter resoluut heeft afgeslagen, bevestigt een woordvoerder tegenover het Algemeen Dagblad. "Uiteraard hebben we dit meteen geweigerd en dit meteen bij de KNVB neergelegd."

Emmen overtreedt formeel de regels van de KNVB, waardoor Fortuna zich genoodzaakt zag om de kwestie aan te kaarten. Mogelijk volgt een vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal. Fortuna verzekert echter dat het sowieso alles zal geven in Tilburg, omdat het zelf nog niet uitgespeeld is. "We gaan in Tilburg daarom voor de winst, zoals we dat altijd doen. Daar hebben we geen aanmoedigingspremie van een andere club voor nodig", aldus technisch manager Sjoerd Ars.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws