'Ik ben niet trots op dit seizoen, maar groot compliment hoe we gevochten hebben'

'Ik ben niet trots op dit seizoen, maar groot compliment hoe we gevochten hebben'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 17:05zo 16-05-2021 om 17:05

Het negende Willem II-seizoen van clubicoon Jordens Peters is dramatisch verlopen: de aanvoerder worstelde met blessures, raakte zijn basisplek kwijt en moest tot de laatste minuut van de laatste speeldag om degradatie strijden. Uiteindelijk kwam het echter goed: Willem II won in de laatste speelrondes van ADO Den Haag en Fortuna Sittard en is één punt boven de streep geëindigd.

Peters viel in de blessuretijd in en kon na het laatste fluitsignaal van arbiter Lindhout opgelucht ademhalen. Willem II stond eind januari voorlaatste, waarna trainer Adrie Koster werd ontslagen: onder Zeljko Petrovic werd lijfsbehoud ternauwernood veiliggesteld. "We waren eind januari dood en begraven. En dat we onszelf uiteindelijk hebben opgericht... Kijk, ik ben niet trots op het seizoen. Maar als je ziet hoe wij vanaf januari hebben gevochten met zijn allen, echt een groot compliment. Alle jonge spelers gaan hier nog zóveel profijt van hebben, van deze week", laat hij weten aan ESPN.

Op het moment van de trainerswissel stond Willem II nog twaalf punten achter VVV-Venlo, maar aan het einde van de rit is de balans acht punten in Tilburgs voordeel. "De laatste periode: als je dat vanaf het begin van het seizoen kunt doen, dan speel je mee voor de Europese play-offs. Alleen: het is zó moeilijk, ik weet niet hoeveel stress erbij komt kijken bij een degradatiejaar. Was dit jaar weer zo. Dus ik ben zo trots op de jongens."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws