'Weer fans in De Kuip en De Galgenwaard: Songfestival kan problemen opleveren'

'Weer fans in De Kuip en De Galgenwaard: Songfestival kan problemen opleveren'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 18:54zo 16-05-2021 om 18:54

Tijdens de stadsderby tussen Feyenoord en Sparta van woensdagavond mogen er naar alle waarschijnlijkheid weer fans naar de stadions komen. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil van de play-offwedstrijd een testevenement maken.

Dat heeft een woordvoerder laten weten aan RTV Rijnmond en het Algemeen Dagblad. Het Ministerie gaat hier in de loop van de maandag definitief een beslissing over nemen. Als er tijdens Feyenoord-Sparta – en hoogstwaarschijnlijk ook tijdens FC Utrecht-FC Groningen – inderdaad getest gaat worden, heeft de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond het laatste woord.

Mocht Feyenoord ten koste van de stadgenoot de finale halen, dan doemt er overigens een nieuw probleem op: de finale van het Eurovisie Songfestival, die op zaterdag 22 mei in Rotterdam plaats zal vinden. De finale van de play-offs om Europees voetbal staat op dezelfde dag gepland en Feyenoord zou als hoogst gerankte club het thuisvoordeel hebben. Volgens RTV Rijnmond moet de wedstrijd tegen FC Utrecht of FC Groningen in dat geval op een andere dag gespeeld worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie pakt het laatste Europese ticket?

Feyenoord
30%
FC Utrecht
38%
FC Groningen
13%
Sparta
20%
(1390 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws