Koeman steekt loftrompet: 'Laat zien dat onmogelijk is om zonder hem te spelen'

Koeman steekt loftrompet: 'Laat zien dat onmogelijk is om zonder hem te spelen'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 08:30ma 17-05-2021 om 08:30

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 09:47ma 17-05-2021 om 09:47

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman weigert na de pijnlijke nederlaag tegen Celta de Vigo (1-2) in te gaan op zijn toekomst. De 58-jarige Nederlander benadrukte ook hoe belangrijk Lionel Messi is voor de Catalaanse ploeg.

Op de persconferentie wordt Koeman gevraagd wat het verlies tegen Celta betekent voor zijn toekomst bij Barça. "Ik ga daar niet op antwoorden", reageert hij. "Ik heb zaterdag namelijk al gezegd hoe ik daarover denk. Ik hoef niet in herhaling te vallen." Een dag voor de wedstrijd tegen Celta vertelde Koeman dat hij graag door wil gaan als trainer van Barcelona, als hij het vertrouwen van de club voelt.

Naast zijn eigen toekomst, kreeg Koeman ook vragen over die van Lionel Messi. Het contract van de Argentijnse vedette loopt komende zomer af. "We hopen dat Messi niet vertrekt. Hij is nog steeds de beste speler ter wereld en hij liet tegen Celta zien dat het onmogelijk is om zonder hem te spelen", vertelt Koeman, die nog niet weet of Messi daadwerkelijk bij Barça blijft. "Het is een vraag voor hem."

Volgens het Catalaanse RAC1 moet Koeman na dit seizoen 'voor 99 procent zeker' zijn biezen pakken. President Joan Laporta zou graag een andere trainer aan willen stellen. Alleen als er geen goede opvolger gevonden kan worden, zou Koeman mogen blijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws