Ajax start eind juni al, Ten Hag bespreekt Danilo en Ekkelenkamp: 'Hoeft niet weg'

Ajax start eind juni al, Ten Hag bespreekt Danilo en Ekkelenkamp: 'Hoeft niet weg'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 15:26ma 17-05-2021 om 15:26

Ajax start op vrijdag 25 juni – wanneer het EK nog in volle gang is – met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Trainer Erik ten Hag gaat dan met de niet-internationals en spelers van Jong Ajax weer het veld op: ook de aan FC Twente verhuurde Danilo zal dan van de partij zijn.

De Braziliaan scoorde dit seizoen zeventien keer namens FC Twente, werd vierde op de topscorersranglijst en ligt nog één jaar vast in Amsterdam. Hij mag zich komende zomer gaan bewijzen, heeft trainer Erik ten Hag aan Het Parool verteld. "Danilo sluit bij de A-selectie aan en dan zien we tijdens de eerste trainingsmaanden en oefenwedstrijden wel of hij bij ons blijft of dat hij elders aan de slag gaat."

Ook Jurgen Ekkelenkamp gaat zijn laatste contractjaar in. De middenvelder stond open voor een uitleenbeurt, maar mocht aan het begin van het seizoen niet weg van Ajax. De kaarten lijken nu echter anders te liggen. "Ik zie een rol voor hem, maar het gaat er vooral om wat hij zelf wil. En of er inderdaad andere opties voor hem komen", aldus Ten Hag, die de middenvelder echter zelf graag binnenboord houdt. "Jurgen is waardevol voor ons. Hij hoeft van mij niet weg."

Zondag werd al duidelijk dat Ajax de Braziliaan Antony en de Argentijn Lisandro Martínez niet naar de Olympische Spelen wil laten gaan. Remko Pasveer keepte zondag zijn laatste wedstrijd namens Vitesse, uitgerekend tegen zijn nieuwe club. De doelman moet vrezen voor een korte vakantie, liet Ten Hag met een knipoog weten. "Spelers van een zekere leeftijd beginnen meestal een weekje eerder", dolde de Ajax-trainer toen Pasveer voorbij liep.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws