'Go Ahead-uitblinker Gorter betrapt in Amsterdam: Ajax maakt werk van keeper'

'Go Ahead-uitblinker Gorter betrapt in Amsterdam: Ajax maakt werk van keeper'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 12:27ma 17-05-2021 om 12:27

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 12:31ma 17-05-2021 om 12:31

Ajax wil zich op korte termijn versterken met Jay Gorter. De doelman van Go Ahead Eagles bracht maandag een 'geheim bezoek' aan de landskampioen, zo meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant heeft Gorter op sporcomplex De Toekomst een onderhoud met trainer Erik ten Hag. De Amsterdammers hopen Andre Onana te verkopen en Kjell Scherpen te verhuren en zijn daardoor nog op zoek naar een derde keeper, naast Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer. Laatstgenoemde komt transfervrij over van Vitesse.

De Telegraaf weet dat directeur voetbalzaken Marc Overmars zich inmiddels ook bij Go Ahead Eagles heeft gemeld. De club uit Deventer hanteert een vraagprijs van ruim één miljoen euro, zo kreeg het eveneens geïnteresseerde Vitesse eerder al te horen, maar Ajax biedt vooralsnog een half miljoen. De verwachting is dat beide clubs elkaar ergens in het midden zullen vinden.

Gorter heeft een droomseizoen achter de rug met Go Ahead. Hij vestigde een clubrecord door liefst 25 keer de nul te houden. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de promotie van de ploeg van Kees van Wonderen. De sluitpost, die al in de jeugd van Ajax actief was, werd desondanks niet opgeroepen voor Jong Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws