PEC laat twee keepers en tien veldspelers gaan: 'Nooit als vis in het water hier'

PEC laat twee keepers en tien veldspelers gaan: 'Nooit als vis in het water hier'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 15:47ma 17-05-2021 om 15:47

PEC Zwolle gaat een ware metamorfose tegemoet: liefst twaalf spelers van De Blauwvingers – onder wie de keepers Xavier Mous en Nigel Bertrams – keren na de zomer niet terug. Voor Mous voelt het als een opluchting, vertelt hij in een openhartig gesprek met de Stentor.

De 25-jarige Haarlemmer werd in 2019 opgepikt bij SC Cambuur, maar verloor al snel de concurrentiestrijd van Michael Zetterer. Toen in januari van dit jaar plotseling vertrok, werd Mous weer de nummer één onder de lat, maar zijn aflopende contract zal niet verlengd worden. "De club zegt dat ik goed bezig ben, maar ondertussen willen ze niet met me verder", aldus de doelman. "Die deur is in principe dicht."

Heel rouwig is Mous daar niet om. "Ik heb me bij PEC nooit echt als een vis in het water gevoeld. In die zin is het wel goed voor me om naar een andere omgeving te gaan", geeft hij toe. "Dat hoort nu eenmaal bij de voetballerij. Daarom ben ik er ook niet echt rouwig om." Dat hij nu op zoek moet naar een nieuwe club, zorgt nog niet voor paniek. "Al hoop ik wel dat ik vanaf dag één van de voorbereiding bij mijn nieuwe club kan aansluiten."

Niet alleen Mous en Bertrams lopen uit hun contract, ook Thomas Lam, Marc-Olivier Doué, Jesper Drost, Mike van Duinen, Reza Ghoochannejhad en Virgil Misidjan vertrekken transfervrij, net als de aan De Graafschap verhuurde Clint Leemans. De huurlingen Benson Manuel (Royal Antwerp FC), Thomas Buitink (Vitesse) en Immanuel Pherai (Borussia Dortmund) keren ook niet terug.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws