'Ajax moet tonnen betalen om recordkeeper Gorter over te kunnen nemen'

'Ajax moet tonnen betalen om recordkeeper Gorter over te kunnen nemen'

17-05-2021 17:31 Laatste update: 23:31
162

Go Ahead Eagles verlangt ruim zeven ton voor Jay Gorter. De keeper staat in de belangstelling van Ajax en lijkt binnen afzienbare tijd de stap naar de Johan Cruijff Arena te gaan maken.

Gorter beleefde een droomseizoen. Hij hield maar liefst 25 keer de nul in 37 wedstrijden en promoveerde met Kowet naar de Eredivisie. Dat heeft ook de interesse van Ajax getrokken: De Telegraaf meldde maandagochtend dat trainer Erik ten Hag al met de doelman sprak en dat het van een transfer lijkt te gaan komen. Vitesse, dat ook interesse had, zou daarmee afgetroefd worden.

Volgens De Stentor verlangt de club uit Deventer 750.000 euro voor de 20-jarige doelman, die dit seizoen voor het eerst een hele jaargang onder de lat stond en nog drie jaar onder contract staat in De Adelaarshorst. Vorig seizoen debuteerde Gorter voor Eagles in een bekerwedstrijd tegen Almere City, maar werd hij wegens wangedrag tijdelijk uit de selectie gezet.

Amsterdam is geen onbekend terrein voor de doelman. Hij zat al in de jeugdopleiding bij Ajax en werd verder ook door AZ grootgebracht. In 2018 maakte Gorter de overstap naar Deventer. 

No Poll