Groeneveld goud waard voor Bournemouth in strijd om Premier League-ticket

Groeneveld goud waard voor Bournemouth in strijd om Premier League-ticket

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 21:05ma 17-05-2021 om 21:05

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 21:21ma 17-05-2021 om 21:21

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft 'zijn' Bournemouth aan een overwinning geholpen in het play-offduel met Brentford FC. De Nederlandse aanvaller maakte de enige goal van de wedstrijd.

In de halve finale van de play-offs om promotie naar de Premier League, zijn Bournemouth en Brentford aan elkaar gekoppeld. Eerstgenoemde werd in het reguliere seizoen zesde in de Championship, terwijl Brenford op een derde plek finishte.

In de heenwedstrijd nam Groeneveld de thuisploeg bij de hand. Bournemouth was minder dominant, maar kwam in de 55ste minuut wél op voorsprong door een goal van de tweevoudig Oranje-international. Vanuit een flitsende counter rondde Groeneveld de bal koeltjes af: 1-0.

Dat werd uiteindelijk dus ook de einduitslag op Dean Court. Bournemouth houdt dus een goede uitgangspositie over aan de eerste wedstrijd. De return staat aanstaande zaterdag alweer op het programma. De ploeg die over twee wedstrijden wint, plaatst zich voor de finale van de play-offs om promotie/degradatie in Engeland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws