Update: 'Verrassing is aanstaande: Benzema terug in selectie van Frankrijk'

Update: 'Verrassing is aanstaande: Benzema terug in selectie van Frankrijk'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 12:14di 18-05-2021 om 12:14

Karim Benzema kan dinsdag worden opgenomen in de EK-selectie van Frankrijk. Met dat opvallende nieuws pakken L'Équipe en Le Parisien uit. De Real Madrid-aanvaller is al sinds 2015 persona non grata bij Les Bleus, maar mag nu dromen van een rentree.

Bondscoach Didier Deschamps deed geen beroep meer op de 33-jarige Benzema sinds hij betrokken raakte in het sekstape-schandaal met Mathieu Valbuena. Door zijn uitstekende prestaties in Spanje – de teller staat op 22 goals en acht assists in La Liga – is een terugkeer nu toch bespreekbaar. Deschamps zou hem niet langer willen negeren.

Het zou desondanks een enorme verrassing zijn. De 81-voudig international liet zich de afgelopen jaren weinig vleiend uit over Deschamps en bondsvoorzitter Noël Le Graët, als zij herhaalden dat er voor Benzema geen plek meer was. Zo beschuldigde hij de bondscoach er in 2016 van dat hij was gezwicht voor racisten, toen de spits niet werd opgenomen in de EK-selectie.

Frankrijk maakt dinsdag om 20.20 uur zijn selectie voor het EK bekend. De voorbije jaren was Olivier Giroud vaak de spits van Les Bleus.

Update: Volgens Le Parisien is het definitief: Benzema zit in de EK-selectie van de Franse bondscoach Deschamps. De spits is een van de 26 namen die Deschamps meeneemt naar het EK. De Franse bond gaat het nieuws spoedig officieel maken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Met Benzema is Frankrijk de torenhoge EK-favoriet

Eens
84%
Oneens
16%
(1728 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws