Elia niet blij met knipoog van Robben: 'Zinde me niet, hij wist dat ik corona had'

Elia niet blij met knipoog van Robben: 'Zinde me niet, hij wist dat ik corona had'

19-05-2021 07:16 Laatste update: 10:14
169

Eljero Elia stond in 2010 samen met Arjen Robben in de WK-finale, maar zal woensdagavond tegenover zijn collega-buitenspeler staan in de play-offs om Europees voetbal. Nummer zes FC Utrecht ontvangt nummer zeven FC Groningen in de eigen Galgenwaard.

Op 18 oktober speelden beide clubs al in competitieverband tegen elkaar: zowel Robben als Elia viel toen in de slotfase in. Robben had in de zomer nog geprobeerd om Elia warm te maken voor een transfer naar FC Groningen. "Ik zei tegen hem: als je hierheen was gekomen, had je niet op de bank gezeten", liet hij toen na de wedstrijd weten.

Dat was een opmerking met een knipoog, maar Elia zit er toch mee in zijn maag. "Die opmerking zinde mij niet, want hij wist dat ik corona had gehad en dat ik daarom niet fit was om te spelen. Ik neem zulke dingen zwaar op, maar laat het niet zien", aldus de dertigvoudig Oranje-international in gesprek met De Telegraaf.

Robben heeft na die wedstrijd lang aan de kant gestaan, maar is inmiddels helemaal terug en lijkt woensdagavond in de basis te staan, tot vreugde van veel voetbalfan. FC Utrecht is echter klaar om de strijd aan te gaan. "Het is mooi dat hij terug is. Ik heb respect voor zijn hele carrière. Maar iedereen moet wel normaal blijven doen", plaatst Elia zijn kanttekeningen bij de revival van zijn ex-collega. "Het was wel tegen FC Emmen. Het wordt interessant om te zien, wat hij doet tegen clubs die meer tegenstand bieden."

Woensdagavond wordt er om 18.45 uur afgetrapt in De Galgenwaard. Feyenoord en Sparta strijden later op de avond om het tweede finaleticket.