Update: Bayer stelt Europa League-kwelgeest aan als opvolger van Bosz

Update: Bayer stelt Europa League-kwelgeest aan als opvolger van Bosz

19-05-2021 12:20
10

Bayer Leverkusen staat op het punt om een definitieve opvolger voor Peter Bosz te benoemen. Volgens Der Kicker komt Gerardo Seoane over van de Zwitserse kampioen BSC Young Boys en wordt hij zelfs woensdag al gepresenteerd.

Bosz werd tijdens de interlandperiode ontslagen door Die Werkself. Vlak daarvoor werd hij met Bayer verrassend uit de Europa League gekegeld door – uitgerekend – het Young Boys van Seoane, dat vervolgens aan Ajax werd gekoppeld. De Zwitsers werden vervolgens roemloos uitgeschakeld door Ajax, maar zijn in eigen land kampioen met afstand kampioen geworden: de voorsprong op achtervolger FC Basel bedraagt 28 punten, met nog één speelronde voor de boeg.

Het is voor YB de vierde landstitel op rij en de derde onder Seoane. De Zwitser met Spaanse roots zal vrijdag tegen Lausanne afscheid nemen. Volgens Der Kicker heeft hij dinsdag een akkoord bereikt met Bayer Leverkusen: Seoane is voor circa één miljoen euro losgeweekt van Young Boys. Hij zal Hannes Wolf opvolgen, die na het ontslag van Bosz de honneurs waarnam en Bayer naar Europa League-kwalificatie loodste.

Update: Bayer Leverkusen heeft Gerardo Seoane als definitieve opvolger van Peter Bosz aangesteld. De 42-jarige Zwitser komt over van Young Boys en tekent voor drie jaar in Leverkusen. "Seoane is drie seizoenen op rij kampioen van Zwitserland geworden een heeft in 2020 ook de beker gewonnen. Dat deed hij met een aantrekkelijke en aanvallende speelwijze, iets dat erg goed bij de filosofie van Leverkusen past', zegt technisch directeur Simon Rolfes over de komst van de nieuwe trainer. Bij Bayer krijgt Seoane onder anderen te maken met de Nederlanders Daley Sinkgraven, Timothy Fosu-Mensah en Jeremie Frimpong.